Internetsnelheid meten De lage internetsnelheid kan worden veroorzaakt door de provider. Daarom is er een snelheidstest uitgevoerd. Met deze test kunt u de snelheid van de internetverbinding meten. Bezoek beta.speedtest.net om te testen. Zorg ervoor dat u op “Start” of “Start” klikt en niet op de advertentiebanner. Zorg er tijdens de snelheidstest voor dat de pc via een netwerkkabel met het thuisnetwerk is verbonden en niet via wifi. Anders meet je dat de snelheid van het draadloze netwerk veel lager is. Als het aantal herhaalde metingen veel langzamer is dan beloofd, neem dan contact op met uw leverancier. Basisbeperkingen Soms heeft de internetverbinding basisbeperkingen en kun je niet veel dingen doen. Voor ADSL en VDSL gelden de volgende voorwaarden: Hoe verder de afstand tot de lokale telefooncentrale, hoe lager de internetsnelheid. Hierdoor wordt slechts een deel van de maximale snelheid daadwerkelijk bereikt.

Veel apparaten in huis zijn via een draadloos netwerk (wifi) verbonden met internet. Consumenten zeggen vaak dat hun internetsnelheid erg laag is, maar ze zeggen dat hun wifi-snelheid erg laag is. Veel providers bieden zogenaamde Wi-Fi-diensten aan hun nieuwe en bestaande klanten. Het loont de moeite om naar de belofte van uw provider te kijken. Voor draadloze netwerken is het bereik beperkt tot slechts enkele tientallen meters vanaf de wifi-zender in de router of wifi-modem. Hoe verder weg van de zender, hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Daarnaast is door muren, plafonds en andere obstakels de kans ook groot dat draadloze signalen worden gestoord. Zo plaatsen veel consumenten wifi-modems in meterkasten. Soms veroorzaakt het problemen. Volg onze tips om de dekking uit te breiden.

Zet de router of wifi-modem buiten de instrumentkoffer en meet het verschil. Plaats ook de router of wifi-modem op een hogere positie. Indien mogelijk zullen er minder obstakels zijn voor de radiostraal. Als de router of WiFi-modem plat is, plaatst u deze rechtop en draait u de antenne naar een andere positie (als deze antennes zich buiten bevinden). Plaats de router op een andere, meer centrale locatie. Meestal moet u de kabel verlengen en verlengen. Vraag eerst bij je provider of de wifi-modem dit ook toestaat. Kijk dan naar een andere losse router of access point, die je overal in huis kunt installeren. U kunt de WiFi-ontvangst ook verbeteren door enkele instellingen op de router te wijzigen.

https://denko.nl/ict/internet-en-verbindingen/