Het kopen van crypto’s wordt steeds populairder. Steeds meer mensen om je heen hoor je erover of hebben ook daadwerkelijk crypto gekocht. Daarnaast zie je de verschillende munten regelmatig voorbijkomen op het nieuws. Met name Bitcoin is een bekende munt. Het kopen is natuurlijk niet heel moeilijk, maar hoe waar je de gekochte crypto’s? En hoe doe je dit veilig?

Bewaren in een wallet

Er zijn verschillende manieren om je digitale coins te bewaren. Je bewaart ze in zogenoemde wallets, dit kan zowel online als offline. Hoe dat precies werk wordt hieronder uitgelegd. We hebben drie manieren voor je op een rijtje gezet.

Hardware wallet

Door je gekochte cryptomunten te bewaren in een hardware wallet, worden ze opgeslagen op een fysiek apparaat. Je zou dit ook wel kunnen zien als offline bewaren. Deze manier is te vergelijken met het bewaren van je geld in een kluis. Er is hierbij geen derde partij betrokken en alleen jij hebt toegang tot de hardware wallet. Offline bewaren wordt gezien als de meest veilige manier, omdat kwaadwilligen niet door middel van een software bij je digitale munten kan komen. Dat is het voordeel van offline bewaren.

Software wallet

De software wallet is zoals de naam al aangeeft een wallet waarbij je de cypto’s bewaart via een software. Je kan dit eigenlijk zien als een omgeving op je computer waar je de munten hebt opgeslagen. Je installeert de software op je computer en alleen jij hebt toegang tot deze software. Belangrijk hierbij is dat je deze software goed moet beveiliging, anders loop je het risico dat hackers je munten in handen krijgen. Vooral als je veel geïnvesteerd hebt, wil je dit natuurlijk voorkomen.

Hosted wallet

Wanneer je je coins bewaart in een hosted wallet, is er wel een derde partij bij betrokken. Je kan deze manier van bewaren vergelijken met je bankrekening. De bank is in dat geval de derde partij. Bij een hosted wallet bewaar je je coins in een omgeving die beheerd wordt door een ander bedrijf.

Het is aan jezelf wat je het makkelijkst vindt, maar ga ook vooral voor de meest veilige manier. Je wilt natuurlijk voorkomen dat hackers er met je coin vandoor gaan. Interesse om crypto’s te kopen? Houd dan in ieder geval de koers in de gaten van verschillende munten, zoals de Bitcoin koers, Ripple koers of de Ethereum koers.