Voor veel midden en grote bedrijven zijn de it faciliteiten cruciaal. Naast natuurlijk de websites, zijn ook vaak productieprocessen, en leverings- en betalingsregelingen volledig geautomatiseerd. IT is dus echt een centraal doel binnen het moderne bedrijf. Maar omdat IT toch ook wel een vak apart is is het soms lastig voor bedrijven om de bomen door het bos te vinden. Dat is ook niet zo gek, naast de vrij specialistische kennis die vereist is en de constant veranderende techniek binnen de IT sector, heb jij ook gewoon nog andere taken te verrichten binnen je bedrijf. IT kan dus snel een probleem worden binnen je bedrijf. Om dit te voorkomen is het wellicht een goed idee om over te schakelen naar IT sourcing. Hier vertellen we wat de voordelen zijn.

Wat is IT sourcing?

IT sourcing is eigenlijk gewoon een vorm van IT outsourcing, waarbij een bedrijf een bepaalde bedrijfstak uitbesteed aan een andere dienstverlener. Maar bijvoorbeeld een bedrijf als Thornstein stelt vooral dat IT sourcing een strategische en operationele uitvoering is geschikt voor het evalueren en optimaliseren van IT contracten. Het doel is dus niet per direct het uitbesteden van IT taken, maar wel door het ontwerpen van een strategisch plan met expert, de IT diensten van uw bedrijf voor de meest optimale prijs en kwaliteitsverhouding te realiseren. Samen met bijvoorbeeld Thornstein maak je een plan speciaal ingericht voor jouw bedrijfsvoering en ga je dit plan uitwerken.

Wat zijn de voordelen?

Oké, klinkt leuk hoor ik je denken, maar wat zijn de directe voordelen behalve het besparen van geld aan IT kosten. Ten eerste levert IT sourcing vaak schaalvoordelen op. Dit komt omdat het ingehuurde bedrijf dat ingehuurd wordt juist een specialist is op dit gebied. Meer kennis levert meer kansen op. Het is dus ook goed voor de groei van je bedrijf. Daarnaast is IT sourcing ook een goede manier van risicospreiding. IT sources kunnen de risico’s van IT projecten beter overzien door hun kennis en het risico spreiden omdat zij voor meerdere bedrijven werken. Daarnaast zorgt de expertise van de IT source dat je bedrijf up-to-date blijft en dat jij je kan focussen op de dingen die jij belangrijk vindt en goed in bent.